Broodje Kip Taugé

Ingrediënten 4 personen

  • 500gr. Kipfilet
  • 4 Pistoletjes (2 demi baguettes)
  • 100 gr. Taugé
  • 1 Lente ui
  • 1 kuipje kruiden roomkaas
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur. Bak hierin de kipreepjes gedurende 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Zet het vuur laag.
  • Voeg het kuipje kruidenroomkaas toe aan de pan met kipreepjes en laat het langzaam smelten terwijl je af en toe roert.
  • Ondertussen, was de taugé onder koud water.
  • Breng een pan met water aan de kook en zet een schaal met koud water klaar.
  • Dompel de taugé gedurende 30 seconden onder in het kokende water.
  • Haal de taugé met een schuimspaan uit het kokende water en doe deze direct in de schaal met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Snijd de lente ui in dunne ringetjes.
  • Snijd de pistoletjes open en leg ze eventueel even in de oven om ze knapperig te maken.
  • Verdeel de gebakken kip met gesmolten kruidenroomkaas over de pistoletjes.
  • Leg een handvol geblancheerde taugé op de kip.
  • Garneer de broodjes met de gesneden lente ui.
  • Serveer direct en geniet van je overheerlijke broodjes kip met taugé!

van: Mulders Top Sprouts

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Let Op: Content is beveiligd!