Ingrediënten 4 personen
- 500gr. Kipfilet
- 4 Pistoletjes (2 demi baguettes)
- 100 gr. Taugé
- 1 Lente ui
- 1 kuipje kruiden roomkaas
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur. Bak hierin de kipreepjes gedurende 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Zet het vuur laag.
- Voeg het kuipje kruidenroomkaas toe aan de pan met kipreepjes en laat het langzaam smelten terwijl je af en toe roert.
- Ondertussen, was de taugé onder koud water.
- Breng een pan met water aan de kook en zet een schaal met koud water klaar.
- Dompel de taugé gedurende 30 seconden onder in het kokende water.
- Haal de taugé met een schuimspaan uit het kokende water en doe deze direct in de schaal met koud water om het kookproces te stoppen.
- Snijd de lente ui in dunne ringetjes.
- Snijd de pistoletjes open en leg ze eventueel even in de oven om ze knapperig te maken.
- Verdeel de gebakken kip met gesmolten kruidenroomkaas over de pistoletjes.
- Leg een handvol geblancheerde taugé op de kip.
- Garneer de broodjes met de gesneden lente ui.
- Serveer direct en geniet van je overheerlijke broodjes kip met taugé!
van: Mulders Top Sprouts