Grondstoffen

Voor onze taugé gebruiken wij alleen de beste Mung bonen afkomstig uit Myanmar en China.

Water

Wij gebruiken een combinatie van bronwater uit onze eigen bron en leidingwater. Uit het bronwater word ijzer en mangaan gefilterd.

Ontkiemen

De bonen ontkiemen vanuit hun eigen kiemkracht waardoor er geen extra voedingsstoffen worden toegevoegd. zuurstof, co2, luchtvochtigheid en temperatuur worden nauwkeurig gemonitord en bijgestuurd.

Oogsten

Na het ontkiem proces van een week kan de taugé geoogst worden. Dit kan ook in 5 dagen maar doordat wij een rustiger proces aanhouden is de kwaliteit en houdbaarheid beter.

Kantelen

Om de taugé uit de kweek containers te halen maken wij gebruik van een speciaal ontwikkelde kantel machine. 
Op deze manier hoeven wij de taugé niet met een riek of schep te oogsten hierdoor is er minder taugé met breuken. Als taugé gebroken is verkleurt deze eerder.

Schoon trillen

Om de groene zaadhuidje en een deel van de wortels van de taugé te halen trillen wij de taugé twee keer voordat het verpakt wordt.

Verpakken

Na het schoon trillen verpakken wij de taugé in de gewenste verpakking. Het is niet alleen mogelijk om de taugé in kisten te verpakken maar ook dozen of zakken zijn mogelijk. Wij kijken graag naar de individuele wensen van de klant.

Kwaliteitscontrole

Tijdens het verpakken voeren wij ook een kwaliteitscontrole uit om er zeker van te zijn dat wij alleen de beste kwaliteit uitleveren. Ook voeren wij diverse analyses uit op het gebied van het water, de hygiëne van het bedrijf en houdbaarheid van het product.

Koelen

Om de beste kwaliteit te waarborgen wordt de taugé zo snel mogelijk terug gekoeld voordat het uitgeleverd wordt aan onze klanten.

error: Let Op: Content is beveiligd!